Vitabiotics promocija- Besplatno određivanje vitamina i minerala

Našem organizmu su potrebni vitamini i minerali za pravilno funkcionisanje sistema organa pa samim time je i pravilan odabir jako važan.

Najlakši princip unošenja multivitaminskih ili mineralnih suplemenata u organizam je metodom određivanja statusa vitamina i minerala u organizmu. Sljedeće besplatno mjerenje u apoteci Violapharm, u Bukvi je 06.03.2018. od 10:00 h do 14:00 h. Potrebno je rezervisati termin u prostorijama apoteke ili na broj 032/654-568. 

Pretraga se izvodi pomoću aparata koji se naziva organometar i traje 15-20 minuta. Tokom pretrage, osoba drži sondu u jednoj ruci, dok mjeritelj drugom sondom određuje nivo vitamina i minerala na tačno određenim tačkama, koje su najčešće i akupunkturne tačke - u području lica, vrata, oko ključnih kostiju i na području trbuha.
Metoda je zasnovana na činjenici da se upravo na ovim tačkama nalazi najveća koncentracija vitamina i minerala. Na ovim mjestima je prisutan znatno niži električni otpor (provode više struje nego okolna koža), te je mjerenjem tog otpora moguće odrediti stanje vitamina, minerala, enzima, antioksidansa i omega masnih kiselina u organizmu. Na temelju razlike potencijala utvrđuje se deficit odnosno optimalni nivo vitamina i minerala.
Slika
Dakle, na kraju mjerenja dobija se potpuna slika stanja u organizmu na osnovu koje se uvode promjene u prehrambenim navikama, ili se eventualno uzimaju potrebni dodaci prehrani, kako bi se uspostavila potrebna ravnoteža. Kontrolna mjerenja se preporučuju nakon 2 mjeseca.

Podijeli na Facebook-u