Magnezij 375 direkt Pharmamed

Zbog neuravnotežene ishrane, stresa, fizičkog napora postoji potreba za dodatnim unošenjem magnezija u vidu dodatka prehrani. Preporučena dnevna doza je 375 mg, što odgovara 1 vrećici Magnezij 375 DIRECT-a.

maxresdefault (1)

Nizak unos magnezija izaziva promjene u organizmu koje povećavaju rizik od nastanka raznih bolesti. Hipertenzija (povišen krvni pritisak) je glavni faktor rizika nastanku srčanih bolesti i moždanog udara. Dokazano je da redovan unos magnezija može pozitivno djelovati na smanjenje krvnog pritiska.

Ishrana sa većom količinom magnezijuma je povezana sa značajno nižim rizikom od dijabetesa. Magnezij ima značajnu ulogu u metabolizmu glukoze. Nizak nivo magnezija može pogoršati tzv. inzulinsku rezistenciju, stanje koje prethodi dijabetesu. Takođe, kod dijabetičara magnezij se gubi urinom i trebali bi ga unositi redovno kako bi kontrola dijabetesa bila adekvatna.

Studije su dokazale da nedostatak magnezija može biti faktor rizika za osteoporozu. Magnezij je ključan u formiranju kostiju i utiče na aktivnost ćelija iz kojih su građene naše kosti. Kako su žene u menopauzi sklonije nastanku osteoporoze, preporučuje se unos magnezija već pri prvim znacima menopauze.

Pozitivni su odgovori i kod osoba sa čestim migrenama. Čak se preporučuje redovan unos magnezija, dva puta dnevno, osobama koje pate od migrena.

Kako prepoznati da Vam nedostaje magnezij?

Neki od simptoma su:

  •          abnormalni i nepravilni otkucaji srca
  •          grčenje mišića, kao i njihovo trzanje
  •          umor i osjećaj iscrpljenosti
  •          glavobolje
  •          loše raspoloženje koje vodi depresiji
  •          zvonjenje u ušima
  •          problemi s bubrezima, odnosno pojava bubrežnog kamenca.

Pharmamed je, proučavajući najefikasnije količine magnezija za normalan rad organizma, razvio praktičan i jednostavan proizvod: Magnezij 375 DIRECT.

Magnezij 375 DIRECT je dijetetski proizvod, dodatak prehrani koji je namijenjen za dnevnu nadopunu magnezijem. Zbog neuravnotežene ishrane, stresa, fizičkog napora postoji potreba za dodatnim unošenjem magnezija u vidu dodatka prehrani. Preporučena dnevna doza je 375 mg, što odgovara 1 vrećici Magnezij 375 DIRECT-a.

Podijeli na Facebook-u