ARS GANODERMA

Ars Ganoderma je dijetetski preparat za jačanje odbrambenog sistema, čiji je generalni zastupnik i distributer PZU Apoteka "Violapharm", Tešanj. Kao jedan od najmoćnijih preparata gljive Ganoderma Lucidum, od sada ga možete naći na policama u svim apotekama Violapharm.

 

ARS GANODERMA arsganoderma

Ars Ganoderma je prirodni preparat u obliku kapsula koji sadrži spore slomljenih zidova ljekovite gljive Ganoderma Lucidum. Sadrži 98% spora slomljenih zidova gljive, što osigurava maksimalnu bioraspoloživost.

Proizvodnja se zasniva na razbijanju zidova spora na sobnoj temperaturi pri čemu se ni u jednoj fazi proizvodnje ne koriste visoke temperature ni hemikalije, kako bi se osiguralo da svi biološki aktivni sastojci u potpunosti budu očuvani u prirodnom obliku.

Sastojci Ars Ganoderma kapsula pojačavaju imunološki sistem pa se najčešće preporučuje u prevenciji, kao i kod oslabljenog organizma.

Karakterističan je po tome što djeluje gotovo bez neželjenih efekata, za razliku od drugih imunoloških preparata.

Ganoderma lucidum je poznata kao medicinska gljiva sa adatpogenim djelovanjem, što znači da učestvuje u normalizaciji tjelesnih funkcija i održavanju normalne ravnoteže tijela, pogotovo u stresnim situacijama i kod hroničnog umora.

Kako uzimati Ars Ganoderma kapsule?

U slučaju preventivne primjene uzimati 3 puta dnevno po jednu kapsulu, pola sata prije jela.

U slučaju bolesti, oslabljenog imuniteta preporučuje se 3 puta dnevno po 2 kapsule, pola sata prije jela.

 

ARS GANODERMA 500 arsganoderma500


Ars Ganoderma 500 je najsnažniji preparat za jačanje imunološkog sistema, koji sadrži najbolje istraženu i jednu od najučinkovitijih medicinskih gljiva Ganoderma lucidum u svijetu. Ars Ganoderma 300 je jača od ostalih imunoloških preparata na tržištu, ali Ars Ganoderma 500 je daleko najsnažniji i najjači preparat gljive Ganoderma Lucidum.

Ars Ganoderma 500 predstavljamo kao jedinistveni preparat, jer je G. Lucidum uzgojena u prirodnom okruženju, daleko od zagađenja, pesticida i genetski modificiranih organizama, metodom organske proizvodnje.


Razbijene spore gljive Ganoderma lucidum čak su do 70 puta jače i efikasnije od same gljive, ali ulje spora je mnogo efikasnije, jer je 70 puta koncentriranije od samih spora.


Od mnogobrojnih funkcionalnih sastojaka, izdvajaju se dvije skupine :

  1.       POLISAHARIDI  - aktivatori nespecifičnog imuniteta, što znači da aktiviraju imunitet prije nego što dođe u kontakt sa štetnim agensima.
  2.       TRITERPENI – pomažu u održavanju normalne ravnoteže u tijelu, tako što učestvuju u metaboličkim procesima.

Kapsule Ars Ganoderma 500 preporučujemo svima sa kritično oslabljenim imunitetom, nakon operativnih zahvata, kod hroničnog umora i stresa, hemoterapije, kao i prevencija i u toku liječanja prehlade i gripe.


Kako uzimati Ars Ganoderma kapsule 500?


U slučajevima jako oslabljenog imunološkog sistema:


- Tokom 3 mjeseca uzimati 3 puta dnevno po jednu kapsulu, pola sata prije jela,
- Zatim sljedeća 3 mjeseca 2 puta dnevno po jednu kapsulu, pola sata prije jela
- Nakon 6 mjeseci slijedi doza održavanja, 1 kapsula dnevno, pola sata prije jela.

Podijeli na Facebook-u