Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa

Poštovani sugrađani želimo vas obavijestiti da ćemo povodom Svjetskog dana dijabetesa u apotekama Violapharm organizirati aktivnosti vezane za podizanje svijesti o dijabetesu i promicanju zdravog načina života.

dijabetes2

Tema ove i prošle godine Svjetskog dana dijabetesa je Porodica i dijabetes.  Dijabetes je  bolest koja se uredno može kontrolirati i prevenirati. S obzirom da prehrambene navike  igraju veliku ulogu kada govorimo o dijabetesu, moguće je na vrijeme educirati roditelje i užu porodicu kako bi se u budućnosti smanjio rizik od obolijevanja.

Ovim povodom želimo vas podsjetiti da u tretmanu dijabetesa, osim terapije lijekovima, potrebne su promjene životnih navika, te da podrška porodice značajno doprinosi kvaliteti liječenja i smanjenju rizika od pojave komplikacija.

U apotekama Violapharm ćete povodom Svjetskog dana dijabetesa moći besplatno odrediti šećer u krvi, konsultovati se sa našim stručnim timom, a obavještavamo vas da ćete moći preuzeti i Diabetone tablete za bolju kontrolu šećera u krvi po nižim akcijskim cijenama. 

Podijeli na Facebook-u