ROYAL SPORT Jelly

ROYAL SPORT ® Jelly je kombinacija matične mliječi i L-karnitina, aminokiseline koja učestvuje u procesu sagorijevanja (oksidacije) masnoća, što pozitivno djeluje na očuvanje zdrave tjelesne težine. Jedna bočica od 10 ml sadrži 1000 mg svježe matične mliječi i 1,5 g L- karnitina. 

royal

L-karnitin je potreban za prenos masnih kiselina u mitohondrije, čime ima  ulogu u proizvodnji energije. Najveći se dio L-karnitina u našem organizmu nalazi u mišićima, a veliki dio se reapsorbira u bubrezima. Pojačava proizvodnju energije pa se preporučuje osobama koje su fizički aktivne, bez obzira da li se radi o profesionalnim ili amaterskim sportistima. Ustanovljeno je da sportaši koji  uzastopno dva tjedna uzimaju matičnu mliječ povećavaju izdržljivost. Ona je izvrsna u prehrani sportaša zbog proteina koje sadrži. Može se primjenjivati kao dodatak dijetama za postizanje manje tjelesne težine zbog efekta na razgradnju masti, za vrijeme fizičke aktivnosti.

Matična mliječ kao prirodni anabolik pomaže kod slabosti zbog bolesti ili starosti. Ona daje iznenađujuće i trajne efekte izlječenja različitih bolesti koje su posljedica sklerotičnih i klimakteričnih procesa.

Podijeli na Facebook-u